پرش به بخش
چه چیزی باعث احساس عذاب قریب الوقوع می شود؟
آیا عذاب قریب الوقوع یک پیش بینی یا اضطراب است؟
احساس عذاب قریب الوقوع می تواند آزاردهنده باشد. ممکن است احساس اضطراب یا تنگی نفس کنید و دلیل آن را ندانید. ممکن است ترس داشته باشید که چیزی غم انگیز بدون هیچ گونه شواهدی از خطر رخ دهد. حتی ممکن است وارد حالت وحشت کامل شوید و احساس کنید که هیچ چیز نمی تواند شما را آرام کند.
احساس عذاب می تواند توسط استرس، یک وضعیت پزشکی زمینه ای، یا محرک های عاطفی در محیط شما ایجاد شود. درک اینکه این احساس از کجا می آید و چه کاری می توانید در مورد آن انجام دهید، برای آرام کردن خود در هنگام ظهور، کلیدی است.
احساس عذاب قریب الوقوع چیست؟
احساس عذاب قریب الوقوع، احساس غرق شدن است که چیزی بد یا فاجعه آمیز در شرف وقوع است. به عنوان مثال، ممکن است احساس کنید در آستانه یک اورژانس پزشکی هستید یا در شرایطی قرار دارید که جان شما را تهدید کند.
علائم فیزیکی عذاب قریب الوقوع می تواند شبیه علائم حمله پانیک باشد ، از جمله موارد زیر:
- تنگی نفس
- درد قفسه سینه
- تپش قلب
- گرگرفتگی
- افزایش ضربان قلب
- تکان دادن
- سرگیجه
- حالت تهوع
- نگرانی شدید
- ترس از مردن
- احساس جدا شدن از واقعیت
در حالی که اضطراب و احساس عذاب قریب الوقوع شبیه هم هستند، اما چیزهای متفاوتی هستند. اضطراب ترسی است که ممکن است تهدیدی به وجود بیاید، در حالی که عذاب قریب الوقوع احساسی است که تهدیدی در حال حاضر وجود دارد و چیزی غم انگیز در شرف وقوع است.
چه چیزی باعث احساس عذاب قریب الوقوع می شود؟
شرایط سلامت روان، شرایط سلامت جسمانی یا محرکهای عاطفی مانند آسیبهای جمعی میتوانند باعث احساس عذاب قریبالوقوع شوند. این می تواند نشانه ای از اضطراب یا نشانه ای از یک وضعیت پزشکی جدی باشد.
یک موقعیت تهدید کننده زندگی یا محیط خطرناک نیز می تواند این احساس غرق شدن را ایجاد کند. به عنوان مثال، اگر در محلهای زندگی میکنید که میزان جرم و جنایت بالا است یا در محلهای مستعد بلایای طبیعی هستید، ممکن است احساس عذاب قریبالوقوع را تجربه کنید. همچنین ممکن است این احساس را در یک محیط حرفه ای تجربه کنید، اگر اقلیت هستید که برای شرکتی کار می کنید که علیه شما تبعیض قائل می شود .
5 علت سلامت روان
شرایط سلامت روانی مانند موارد زیر می تواند باعث احساس عذاب قریب الوقوع شود:
- اختلال اضطرابی: اضطراب می تواند باعث کاهش یا افزایش فعالیت در قشر جلوی مغز و سیستم لیمبیک شود. این منجر به افزایش هورمون های استرس می شود و می تواند ایجاد پاسخ های منطقی را دشوار کند . این موانع ذهنی می تواند منجر به احساس عذاب قریب الوقوع شود.
- اختلال دوقطبی: افراد مبتلا به اختلال دوقطبی ممکن است پدیده ای به نام ترس از آسیب (FOH) را تجربه کنند . این پدیده می تواند منجر به ترس بی دلیل از آسیب فیزیکی به شما یا اطرافیان شود. همچنین میتواند باعث شود که موقعیتهای خنثی را بهعنوان تهدیدآمیز بد درک کنید.
- افسردگی : افسردگی با احساسات منفی، ناامیدی، افکار مرگ و سایر علائمی که ممکن است احساس خطر قریب الوقوع است مشخص شود
- اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) : افرادی که ترومای جنگ یا دوران کودکی را تجربه کرده اندممکن استدر مورد تکرار آسیب احساس اضطراب کنند . این می تواند باعث شود که آنها نسبت به نشانه های عذاب قریب الوقوع احتیاط کنند.
- اختلال وسواس فکری اجباری (OCD): فرد مبتلا به OCD ممکن است افکار و ترس های وسواسی را تجربه کند که می تواند باعث نگرانی بیش از حد در مورد ترک خانه، آسیب رساندن به دیگران یا مرگ شود.
5 علت سلامت جسمانی
شرایط سلامت جسمانی زیر نیز می تواند باعث احساس عذاب قریب الوقوع شود:
- حمله قلبی: احساس عذاب قریب الوقوع می تواند یکی از علائم اولیه حمله قلبی باشد ، بنابراین مهم است که این احساس را جدی بگیرید. این احساس اغلب با بی قراری ، درد قفسه سینه و اضطراب همراه است.
- آنافیلاکسی: این وضعیت یک واکنش آلرژیک شدید است که می تواند باعث تنگ شدن راه های هوایی شود و تنفس را دشوار کند. علائم دیگر عبارتند از نبض سریع، بثورات پوستی و افت ناگهانی فشار خون. آنافیلاکسی می تواند در عرض چند دقیقه ایجاد شود و ترس ناگهانی و احساس فوریت ایجاد کند که ممکن است باعث ایجاد احساس موجه عذاب قریب الوقوع شود.
- آگاهی حین عمل: برخی از بیماران هنگام عمل جراحی به دلیل از بین رفتن بیهوشی سطح هوشیاری خود را در حین عمل به دست می آورند. آنها ممکن است صحبت های پزشک خود را بشنوند یا احساس درد کنند، اما قادر به حرکت نیستند یا به کسی اطلاع نمی دهند ، که می تواند باعث ترس شدید شود.
- تشنج: برخی افراد قبل از انواع خاصی از تشنج ، مانند تشنج کانونی، احساس اضطراب می کنند. این تشنج ها باعث تغییرات بینایی، هاله ها و ترس می شود.
- مسمومیت: قرار گرفتن در معرض داروها و مواد شیمیایی سمی می تواند باعث اضطراب شدید در افرادی شود که مسمومیت را تجربه کرده اند.
آیا عذاب قریب الوقوع یک پیش بینی یا اضطراب است؟
از آنجایی که احساس عذاب قریبالوقوع میتواند نشانهای از پریشانی عاطفی و یک رویداد جدی پزشکی باشد، تشخیص اینکه چه زمانی اضطراب است در مقابل هشدار قبلی یک مسئله بزرگتر میتواند دشوار باشد. با این حال، چند راه برای کمک به تشخیص علت آن وجود دارد:
- سطح جزئیات: احساسات مبتنی بر اضطراب از عذاب قریب الوقوع اغلب فاقد جزئیات خاص هستند. به عنوان مثال، حملات پانیک برای افراد مبتلا به اختلال پانیک ظاهراً می تواند از هیچ جا رخ ندهد. ژنتیک، استرس زمینه ای، یا تغییرات در شیمی مغز می تواند باعث حملات پانیک شود . اگر به دلیل اضطراب، عذاب قریب الوقوع را تجربه می کنید، ممکن است ندانید چرا چنین احساسی دارید. در مقابل، احساس عذاب قریب الوقوع ناشی از یک رویداد پزشکی ممکن است در پاسخ به علائم خاصی باشد که شما تجربه می کنید، مانند تنگی نفس.
- فراوانی: اضطراب بسیار شایعتر از موقعیتهای پزشکی اورژانسی است و حملات پانیک نیز احتمالاً بسیار بیشتر اتفاق میافتد. با این حال، ایده خوبی است که در صورت بروز این احساس با یک پزشک یا متخصص سلامت روان مشورت کنید.
- مدت: حملات پانیک معمولاً به طور متوسط بین 5 تا 20 دقیقه طول می کشد و اغلب خود به خود از بین می روند. در همین حال، علائم فوریت های پزشکی، مانند حملات قلبی، می تواند چندین ساعت یا حتی یک روز کامل طول بکشد.
چگونه می توان احساس عذاب قریب الوقوع را مدیریت کرد
عذاب قریب الوقوع یک احساس ناراحت کننده است، اما لزوماً نشان دهنده یک رویداد پزشکی تهدید کننده زندگی نیست. اگر این احساس را تجربه کردید، باید با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی قابل اعتماد یا متخصص سلامت روان صحبت کنید تا دلایل جدی را رد کنید. درمان شناختی رفتاری (CBT) می تواند به شرایط زمینه ای سلامت روان کمک کند.
اگر احساس عذاب قریب الوقوع شما ناشی از اضطراب باشد، مکانیسم ها و درمان های مختلفی برای غلبه بر ترس وجود دارد. در اینجا چند ایده وجود دارد که ممکن است کمک کند.
از تمرینات آرامش بخش استفاده کنید
اگر احساس میکنید که نگران هستید ، استفاده از تمرینهای آرامبخش اضطراب نیز میتواند به کاهش احساس عذاب قریبالوقوع شما کمک کند. اینها شامل نفس کشیدن ، تصویرسازی هدایت شده ، و تکنیک های دیگر برای کمک به کند کردن افکار مسابقه ای شما هستند .
برخی از تکنیک های زمین را امتحان کنید
زمینه سازی فرآیند همسویی مجدد با محیط خود برای آرام کردن خود در زمان تشدید نگرانی است. شما می توانید از زمینه سازی برای اصلاح رویکرد خود در موقعیت های طاقت فرسا استفاده کنید. همچنین ثابت شده است که زمین باعث کاهش التهاب می شود .
برخی از تکنیکهای پایهگذاری شامل گذراندن وقت در فضای باز، کشش و تصور کردن خود در جایی که احساس امنیت میکنید است.
روی لحظه حال تمرکز کنید
اضطراب اغلب باعث می شود که نگران آینده باشید تا آنچه درست در مقابل شماست. برای مثال، ممکن است قبل از انجام یک فعالیت جدید از شکست بترسید یا نگران ناامید کردن دیگران با تصمیماتی باشید که قصد دارید بگیرید.
بازگرداندن خود به لحظه حال می تواند ذهن شما را به سمتی هدایت کند که به جای آن بر آنچه در اطراف شما اتفاق می افتد تمرکز کند. یک تکنیک عالی برای کمک به حضور شما ، اسکن بدن است. این شامل هدایت توجه شما به قسمتهای مختلف بدن است و به شما امکان میدهد به نشانههای درونی توجه کنید تا احساس بدن خود را بررسی کنید. همچنین می توانید فعالیت های تمرکز حواس را امتحان کنید تا در زمان حال بمانید.
کاری انجام دهید که شما را خوشحال کند
گاهی اوقات بهترین راه برای جلوگیری از هراس این است که در اعماق عواملی که حواس پرتی را پرت می کنند، شیرجه بزنید . این می تواند به منحرف کردن ذهن شما به فعالیت های دیگر کمک کند و ظرفیت ذهنی کمتری برای نگرانی ها باقی بگذارد. می تواند اعصاب شما را آرام کند بدون اینکه شما متوجه شوید.
برخی از عوامل حواس پرتی خوب که باید در هنگام تجربه حس عذاب امتحان کنید عبارتند از:
- گوش دادن به موسیقی آرامش بخش یا تماشای یک موزیک ویدیو
- تماس با یک دوست یا عزیز مورد اعتماد
- انجام یک بازی سریع در گوشی هوشمند
- ورزش کردن
- تغییر دمای بدن (مانند گرفتن دوش آب سرد یا آب گرم )
مجله
بیرون کشیدن افکار و ترس هایتان می تواند اضطراب شما را کاهش دهد. تحقیقات نشان می دهد که ژورنال نویسی می تواند به کاهش علائم بیماری روانی در برخی افراد کمک کند و افرادی که دارای اختلالات اضطرابی هستند بیشترین سود را دارند.
تقریباً از هر کجا می توانید شروع به ژورنال نویسی کنید . تایپ کردن افکار خود در تلفن هوشمند، تبلت یا رایانه به آسانی انجام می شود. سعی کنید افکارتان را همانطور که در ذهنتان جریان مییابند ثبت کنید، بهگونهای که گویی به کسی که خوب میشناسید، میروید. به جای اشتباهات املایی، بر رفع نگرانی های خود تمرکز کنید. هر زمان که چند دقیقه وقت آزاد داشته باشید، می توان این کار را در تمرینات پنج دقیقه ای انجام داد.
برای یافتن آرامش درونی با احساس عذاب قریب الوقوع روبرو شوید
احساس عذاب قریبالوقوع میتواند ناشی از دلایل مختلفی باشد، اما معمولاً ناشی از اضطراب است. یادگیری اینکه کدام تکنیک های مقابله ای برای تسکین نگرانی های شما بهتر عمل می کنند می تواند به شما کمک کند تا به سرعت با آن مقابله کنید. دانستن اینکه چگونه این احساس را مدیریت کنید با شناخت خود شروع می شود .
یک دیدگاه بیرونی، مانند یک مربی زندگی یا مشاور سلامت روان، می تواند به شما کمک کند ترس های خود و راه های غلبه بر آنها را عمیق تر کنید. با یک مربی BetterUp ارتباط برقرار کنید و یاد بگیرید که خودتان را بهتر درک کنید تا به آرامش درونی برسید.
منتشر شده در 4 سپتامبر 2024