پنبوک | سامانه ثبت مشاغل و آگهی در گوگل
پنبوک | سامانه ثبت مشاغل و آگهی در گوگل

 

چگونه وام مشاغل خانگی سال 1403 را دریافت کنیم؟

یکی از موانع راه اندازی کسب و کار برای افرادی که علاقه مند به این حوزه هستند، هزینه بالای اجاره واحدهای تجاری و کارگاهی است که باعث می‌شود حتی بسیاری از صاحبان کسب و کار به دلیل این مانع فعالیت اقتصادی خود را متوقف کنند. هزینه‌های محیط مناسب برای راه اندازی کسب کار باعث می‌شود تا بسیاری از افراد از راه اندازی کسب و کار صرف نظر کنند، اما برخی از افراد به دنبال راه اندازی کسب و کار در محل زندگی خود می‌روند و با دریافت وام مشاغل خانگی سعی می‌کنند تا بخشی از محیط خانه خود را به کسب و کار اختصاص دهند و وام درخواستی را برای تجهیزات هزینه کنند. عمده متقاضیان وام‌های مشاغل خانگی بانوان هستند که از این وام برای راه اندازی کسب و کارهای مربوط به پوشاک و مواد غذایی یا صنایعی مانند قالی بافی استفاده کنند. تسهیلات مشاغل خانگی، مناسب افرادی است که دارای مدارک مهارت آموزی مانند مدارک فنی و حرفه ای هستند و قصد دارند در حوزه مربوط به مهارت‌های خود یک کسب و کار خانگی، راه اندازی کنند. در این مقاله جزئیات وام مشاغل خانگی و شرایط دریافت آن را بررسی می‌کنیم.

شرایط دریافت وام مشاغل خانگی سال 1403

برای دریافت وام مشاغل خانگی سال 1403، فرد متقاضی باید برای راه اندازی کسب و کار خانگی مربوط به مهارت‌های خود اقدام به دریافت وام کند. به عنوان مثال فردی که گواهی مهارت خیاطی دارد نمی‌تواند برای مشاغل دیگری مانند کسب و کار مربوط به مواد غذایی اقدام به دریافت وام کند. همچنین از آنجایی که محل زندگی و کار فرد قرار است یک محیط مشترک باشد، فرد باید فضای کافی برای راه اندازی کسب و کار را داشته باشد و در صورتی که بازرس برای تایید شرایط به منزل مراجعه کند، شرایط و امکانات شما را برای راه اندازی کسب و کار خانگی تایید یا رد خواهد کرد. به عنوان مثال فردی که قصد دارد یک کارگاه خیاطی در منزل خود راه اندازی کند، می‌بایست فضای کافی برای قرار دادن امکانات مانند چرخ خیاطی را داشته باشد. از دیگر شرایط دریافت وام مشاغل خانگی این است که فرد متقاضی نباید از جای دیگری برای وام خود اشتغالی درخواست داده باشد تا این وام را بتواند دریافت کند. همچنین در زمان درخواست وام نباید در جای دیگری اعم از ارگان‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی مشغول به کار باشد و این وام تنها به افرادی تعلق می‌گیرد که به جای مشغول به کار شدن در دیگر موقعیت‌ها، قصد دارند کسب و کار خود را در محیط خانه راه اندازی کنند. علاوه براین، متقاضیان می‌بایست گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و متقاضیان آقا باید کارت پایان خدمت نیز داشته باشند.

مراحل دریافت وام

متقاضی تسهیلات مشاغل خانگی ابتدا باید از طریق سامانه مشاغل خانگی ثبت نام کند و کسب و کار مورد نظر خود را ثبت کند و احراز هویت خود را به ارائه مدارک هویتی و گواهی مهارت به اتمام برساند. سپس باید وارد درگاه ملی مجوزهای کشور شود و مجوز لازم برای کسب و کار خود را دریافت کند. پس از ورود به این سامانه فرد می‌تواند کسب و کار مورد نظر را جستجو کند و برای دریافت مجوز درخواست دهد. در نهایت به شخص درخواست دهنده کد رهگیری تعلق خواهد گرفت که به واسطه آن می‌تواند در سامانه مشاغل خانگی، وضعیت درخواست تسهیلات خود را بررسی کند. بررسی مدارک متقاضی در سامانه، ظرف 45 روز کاری انجام می‌شود و درخواست فرد به بانک ارسال خواهد شد، سپس شخص درخواست دهنده برای وام مشاغل خانگی، می‌تواند برای تشکیل پرونده و دریافت وام به بانک مراجعه کند.

مبلغ وام مشاغل خانگی

مبلغ وام مشاغل خانگی سال 1403 برای هر نفر 150 میلیون تومان با سود 4 درصد خواهد بود و برای کسب و کارهایی که قابلیت اشتغال‌زایی دارند برای 40 نفر تا سقف 4 میلیارد تومان خواهد بود. به عنوان مثال به کسب و کاری که 3 نفر در آن مشغول به کار هستند می‌تواند مبلغ 450 میلیون تومان تسهیلات تعلق بگیرد. همچنین فرد متقاضی برای دریافت وام، بعد از تایید مدارک، به بانک معرفی می‌شود تا برای تشکیل پرونده و دریافت وام به بانک مراجعه کند. در این مرحله علاوه بر تحویل مدارک و تشکیل پرونده در بانک باید ضامن معتبر برای دریافت وام معرفی کنید تا پرونده وام تکمیل و در انتظار پرداخت قرار بگیرد.

برای پیگیری وام مشاغل خانگی، فردی که اقدام به ثبت نام در سامانه مشاغل خانگی کرده و دارای کد رهگیری است، می‌بایست از طریق این سامانه وارد بخش ویرایش و پیگیری شود و به وسیله کد ملی و کد رهگیری، وضعیت وام خود را مشاهده کند. در این بخش متقاضی می‌تواند وضعیت بررسی مدارک خود اعم از تایید و رد آنها را مشاهده کند و در صورت ناقص بودن مدارک، اقدام به تکمیل آنها کند.

نحوه دریافت مجوز مشاغل خانگی

مدت مطالعه: 4 دقیقه
تاریخ به روزرسانی: 1 آبان 1403
نحوه دریافت مجوز مشاغل خانگی

افرادی که متقاضی جواز مشاغل خانگی هستند باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • تابعیت ایرانی
  • حداقل سن ۲۰ سال (برای افراد پشتیبان)
  • عدم سو سابقه کیفری (برای افراد پشتیبان)
  • گذراندن خدمت یا معافیت سربازی ( برای آقایان)
  • اقامت در محل اجرای طرح مشاغل خانگی (برای افراد مستقل)
  • دارا بودن ۵ سال سابقه کاری مرتبط (برای افراد پشتیبان)
  • گواهی سلامت (برای مجوز مربوط به بهداشت و مجوز مشاغل خانگی مواد غذایی)
  • گواهی آموزش و مهارت در زمینه کاری
  • تامین حداقل ۲۰ درصد از سرمایه اولیه (برای افراد پشتیبان)
  • دارا بودن ایده و ارائه برای آغاز فعالیت

شرایط اخذ مجوز مشاغل خانگی

مدارک مورد نیاز برای صدور جواز مشاغل خانگی

مدارک مورد نظر برای صدور مشاغل خانگی شامل موارد زیر است:

  • شناسنامه و کارت ملی اعضا
  • آخرین مدرک تحصیلی
  • کارت پایان خدمت یا معافیت سربازی برای آقایان
  • گواهی عدم سو پیشینه
  • گواهی کارت مهارت مربوط به حوزه کاری
  • کد اقتصادی

مراحل صدور مجوز مشاغل خانگی

ابتدا باید وارد سامانه مشاغل خانگی کشور شوید و درخواست جواز مشاغل خانگی را ثبت نمایید. سپس باید فرم‌های مورد نظر را تکمیل و مدارک را تحویل دهید. پس از آن باید طرح توجهی کسب و کار را ارائه نمایید. سپس باید مستندات تامین سرمایه (برای افراد پشتیبان) ارائه شود. دستگاه اجرایی طی یک هفته درخواست را بررسی می‌کند و در صورت نبود مشکل، طرح تایید و مجوز صادر می‌شود.

سامانه صدور مجوز مشاغل خانگی

سامانه صدور مجوز مشاغل خانگی با آدرس mkh.mcls.gov.ir در دسترس همگان قرار دارد. این سامانه زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مشغول فعالیت است.

مزایای دریافت جواز مشاغل خانگی

مزایای دریافت جواز مشاغل خانگی

مزایای دریافت جواز مشاغل خانگی به شرح زیر است:

• یکی از مهم‌ترین مزیت‌های مجوز مشاغل خانگی، استفاده از وام و تسهیلات بانکی است. میزان این وام‌ها به طرح توجیهی مشاغل بستگی دارد. بازپرداخت این وام‌ها به صورت بلندمدت است.
• امکان استفاده از بازارهای محلی شهرداری برای عرضه محصولات وجود دارد.
• این مجموعه‌ها از پرداخت عوارض تجاری و اداری معاف هستند.
• شاغلین کسب و کارهای خانگی می‌توانند به صورت خویش‌فرما خود را بیمه تامین اجتماعی کنند و از همه مزایای آن بهره‌مند شوند.

مدت‌زمان و هزینه دریافت مجوز مشاغل خانگی

اگر همه مراحل اخذ جواز به درستی طی شود، صدور مجوز بیشتر از ده روز زمان نمی‌برد. اخذ مجوز هزینه‌ای ندارد و شما تنها ملزم به پرداخت هزینه ابطال تمبر که ۱۰ هزار تومان است خواهید بود.

نظارت بر کسب‌وکارهای خانگی دارای مجوز

نظارت بر مشاغل خانگی دارای جواز رسمی به دو صورت است:

پیش از پرداخت تسهیلات

  • اطمینان از مهارت، اهلیت و تجربه فرد متقاضی
  • بررسی طرح پیشنهادی در دستگاه اجرایی
  • نظارت بر تنظیم قراردارد بین پشتیبان و شاغلین

پس از پرداخت تسهیلات

  • بررسی توجیه فنی و اقتصادی توسط بانک
  • نظارت بر نحوه استفاده از هزینه تسهیلات توسط بانک
  • نظارت دستگاه اجرایی به جذب افراد از سوی پشتیبان
  • نظارت‌های دوره‌ای به طرح‌ها توسط دستگاه اجرایی
  • بازدید از منازل مسکونی محل اجرای طرح

توسعه مشاغل خانگی دارای جواز

در سال ۱۳۸۹ قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و در سال ۱۳۹۶ طرح ملی توسعه مشاغل خانگی به تصویب رسید. این پروژه توسط معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون مطرح و با همکاری جهاد دانشگاهی به اجرا درآورده شد. جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی توسعه‌ای و تسهیل‌گر، وظیفه توانمندسازی مشاغل خانگی را به همراه آموزش و مشاوره بر عهده دارد. از دیگر وظایف این نهاد، پایدارسازی و توسعه مشاغل خانگی و متصل کردن آن‌ها به بازار است. یکی از مهم‌ترین پروژه‌های سال‌های اخیر، طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست و خانواده‌های زندانیان بوده است.

مشاور شما در امور ثبتی

امروزه با گسترش مشاغل خانگی، درخواست‌های کسب مجوز مشاغل خانگی نیز افزایش یافته‌ است. به طور مثال یکی از مواردی که فراوانی زیادی داشته است، مجوز مشاغل خانگی بسته‌بندی حبوبات بوده است. کسب جواز مشاغل خانگی کار دشواری نیست و اگر همه مراحل آن به درستی طی شود، به زمان زیادی احتیاج ندارد.

انواع مشاغل خانگی:

مشاغل خانگی,لیست مشاغل خانگی,مشاغل خانگی برای بانوان
مشاغل خانگی راهکاری برای ایجاد درآمد محسوب می گردند
مشاغل خانگی آن دسته از فعالیت هایی است که توسط عضو یا اعضا خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحد های مسکونی همجوار شکل می گیردو منجر به تولید خدمت یا و یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می گردد.  مشاغل خانگی این روزها در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد

محاسن مشاغل خانگی:

امروزه مشاغل خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب می گردند. قابلیت انجام این نوع کسب و کار در «منزل» سبب ایجاد مزایای بسیاری برای شاغلین آن ها می شود، که از جمله می توان به ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنان، حذف هزینه های مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه و ایاب و ذهاب، استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده و ایجاد زمینه های کار خانوادگی، امکان انتقال تجارب از طریق آموزش غیررسمی به شیوه استاد- شاگردی بین اعضاء خانواده و… اشاره نمود.

 

باید توجه داشت که در سالیان اخیر به دلیل تحولات عظیم در بخش فناوری اطلاعات در جهان و ایجاد مشاغل جدید، امکان اشتغال خانگی برای بسیاری از افراد در زمینه های IT  نیز فراهم گردیده است. این مشاغل که روزانه در سراسر جهان تعداد آن ها رو به فزونی و تنوع می باشد این امکان را فراهم می آورد تا افراد بتوانند در محیط خانه با استفاده از رایانه و وسایل جانبی مورد نیاز، به انجام کسب و کارهای گوناگون در این حوزه بپردازند.

 

کسب و کار یا مشاغل خانگی:

مشاغل خانگی آن دسته از فعالیت هایی است که توسط عضو یا اعضا خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحد های مسکونی همجوار شکل می گیردو منجر به تولید خدمت یا و یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می گردد. شاغلین کسب و کار مذکور برای کسب منافع به صورت های ذیل فعالیت می نمایند:

 

۱-    انجام فعالیت به صورت کارمزدی برای کارفرمای خارج از محیط مسکونی

۲-    انجام فعالیت مستقل اعم از تامین مواد اولیه تا عرضه و محصول به خارج از محیط مسکونی

۳-    انجام فعالیت به صورت تعاونی ،اتحادیه ویا مشارکت با بنگاه های بالا دستی تامین کننده مواد اولیه و عرضه محصول آنان در بازار ، ترجیحا به صورت کسب و کار خوشه ای

 

شرایط دریافت وام مشاغل خانگی:

متقاضیان وام مشاغل خانگی برای دریافت تسهیلات ابتدا باید در طرح ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی که در حال اجرا است، مشاغل خود را به ثبت برسانند. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه مشاغل خانگی به آدرس اینترنتی  mashaghelkhanegi.ir نسبت به تکمیل فرم‌ها و کسب اطلاعات موردنیاز اقدام کنند.

 

متقاضیان مشاغل خانگی لازم است متناسب با نوع فعالیت موردنظر خود یکی از فرم‌های ثبت‌نام (مستقل – تحت پوشش – پشتیبان) را تکمیل کنند. فرم‌های تکمیلی توسط دستگاه اجرائی ذی‌ربط بررسی‌شده و در صورت تائید طرح در دستگاه اجرائی، مجوز مربوطه صادر خواهد شد.

 

فهرست مشاغل خانگی

 

الف – صنایع دستی

مشاغل خانگی,مشاغل خانگی برای بانوان,وام مشاغل خانگی
صنایع دستی جزو مشاغل خانگی نیز محسوب می شود

الف -۱- نساجی سنتی

توربافی

شالبافی

زری بافی

موج بافی

ترمه بافی

مخمل بافی

سجاده بافی

دارایی بافی (ایکات)

شمد بافی

شبکه دوزی

ابریشم دوزی

آجیده دوزی ( لایه دوزی)

جاجیم بافی

چادر شب بافی

ماشته بافی

عبا بافی

 

الف – ۲ – بافته های داری و زیر اندازها

گلیم بافی ( ورنی بافی – گبه بافی – مسند)

زیلو بافی

نمد مالی

خورجین بافی

پلاس بافی

اجاق قراقی

 

الف – ۳ – پوشاک سنتی

گیوه بافی

چاروق دوزی

چموش دوزی

پوستین دوزی

طراحی و دوخت لباس محلی

گیوه دوزی

قلاب بافی

میل بافی( کاموا بافی – بافتنی سنتی)

کلاه نمدی

· عروسک بافی

 

الف – ۴ – چاپ های سنتی

چاپ کلاقه یا باتیک ( نقاشی روی پارچه)

چاپ قلمکار

 

الف – ۵ – صنایع دستی چرمی

معرق چرم

نقاشی روی چرم

نقش اندازی ضربی روی چرم (حکاکی چرم)

سراجی سنتی ( ساخت کمربند و کیف و… )

طراحی بصورت داغ روی چرم ( سوخت روی چرم)

 

الف – ۶ – صنایع دستی فلزی

قلمزنی

مشبک سازی فلزی

حکاکی روی فلز

ملیله سازی

گرگور بافی

زیور آلات سنتی (جواهر سازی )

 

 

الف – ۷  – صنایع دستی چوبی و حصیری

معرق کاری

حصیربافی

بامبوبافی

منبت ریز (آباده و گلپایگان )

ترکه بافی (ارغوان بافی ، مروار بافی ، چم بافی)

کپوبافی

خراطی ( ساخت ظروف چوبی – تسبیح سازی )

مروار بافی

مشبک چوب

خاتم کاری

سوخت روی چوب

چیغ بافی

ساخت سازهای سنتی (ساخت سازهای بادی- ساخت سازهای کوبه ای – ساخت سازهای کوبه ای)

پیکر تراشی چوبی (مجسمه سازی )

 

الف – ۸ – سفال و سرامیک و کاشی سنتی

سفال و سرامیک

کاشی هفت رنگ

معرق کاشی

نقاشی روی سفال

 

الف – ۹ – صنایع دستی دریایی

نقاشی روی صدف ( صدف سازی ، تراشی صدف و ….)

 

الف – ۱۰ – صنایع دستی مستظرفه

مینیاتورسازی (نگارگری ایرانی )

تشعیر

تذهیب

طراحی

· صحافی سنتی

 

الف – ۱۱- آبگینه

نقاشی روی شیشه – ویترای

 

الف – ۱۲- پیشه های سنتی وابسته به صنایع دستی

نخ ریسی سنتی

· رنگرزی گیاهی

 

الف – ۱۳- صنایع دستی سنگی

تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی (گوهر تراشی )

 

الف – ۱۴ – رودوزیهای سنتی

تسمه دوزی

نقده دوزی

بخارا دوزی

ده یک دوزی ( برجسته دوزی )

پیله دوزی

سرمه دوزی

ملیله دوزی

قیطان دوزی (فتیله دوزی ، مغزی دوزی ، یراق دوزی )

ستاره دوزی

چشم دوزی

مروارید دوزی

خوس دوزی

خامه دوزی

چهل تکه دوزی

سکه دوزی ( اشرفی دوزی )

گلدوزی

گلابتون دوزی

پته دوزی

آیینه دوزی

بلیش دوزی

تفرشی دوزی

پریوار دوزی

قلابدوزی

کتیبه دوزی

کردی دوزی

کم دوزی (کمان دوزی ، کمه دوزی)

مرصع دوزی (سنگ دوزی )

سوزن دوزی( بلوچی – اصفهان – ترکمن)

صدف دوزی

مخمل دوزی

شمسه دوزی

سرافی دوزی

شرابه دوزی

نواردوزی

نقش دوزی

ممقان دوزی

منجوق دوزی

پولک دوزی

 

ب –  فرش دستباف و رشته های وابسته

مشاغل خانگی,لیست مشاغل خانگی,وام مشاغل خانگی
فرش بافی جزء مشاغل خانگی به حساب می آید

قالیبافی

نخ ریسی سنتی ( فرش )

رنگرزی گیاهی ( خامه )

طراحی سنتی قالی

رنگ آمیزی نقشه فرش

 

ج – تولیدی شامل:کشاورزی – دامپروری – شیلات

ج –۱ – فعالیت های  پرورش طیور و حشرات

پرورش دهنده  اردک گوشتی

پرورش دهنده  بوقلمون گوشتی

پرورش دهنده  کرم ابریشم

پرورش دهنده غاز

پرورش دهنده کبک

پرورش دهنده برخی سوسک ها و مورچه ها (جهت خوراک دام و طیور و یا صادرات )

پرورش دهنده پرندگان زینتی و حیوانات (کبوتر- قناری )

پرورش دهنده پرندگان خوراکی وحشی

پرورش  دهنده بلدرچین

جوجه کشی

 

ج –۲ – فعالیت های شیلات

تولید ماهیان زینتی و آکواریومی

 

محاسن مشاغل خانگی،کار در منزل,مشاغل خانگیمشاغل خانگی باعث توسعه فرهنگ کار در خانواده می گردد

 

د – خدمات شامل: کشاورزی – دامپروری – شیلات

د-۱- خدمات کشاورزی

بسته بندی انواع مواد غذایی از محصولات کشاورزی ( سنتی – صنعتی ) و گیاهان دارویی

بسته بندی و درجه بندی محصولات زراعی

تهیه و بسته بندی سبزیجات فرآوری شده (خشک – پودر – سرخ کرده – پاک کرده و خرد کرده)

تهیه و بسته بندی بذر محصولات جالیزی

بلغور سازی

فرآوری محصول زعفران ( خشک کردن و بسته بندی )

فرآوری و بسته بندی  زرشک

خشک کردن و بسته بندی میوه جات

بسته بندی و پاک کردن انواع دانه های روغنی

 

د-۲- خدمات دامپروری

خدمات جمع آوری شیر

تولید ژل رویال از زنبور عسل

تهیه فرآورده های لبنی مانند ( کشک – پنیر – دوغ )

· فرآوری و بسته بندی عسل

 

د- ۳ – صنایع غذایی

تولید  و بسته بندی ترشیجات و شور

· ماست بند

تولید گلاب و عرقیات گیاهی

تولید و بسته بندی آبلیمو – آبغوره – سرکه – نارنج

پخت انواع نان

تهیه لواشک

تهیه مرباجات

تهیه ماهی فرآوری شده ( دودی – شور )

تولید انواع رب

تولید رشته آشی

 

د- ۴ –  سایر  ( بخش کشاورزی – دامپروری – شیلات )

تولید و بسته بندی کودهای ارگانیک

تهیه انواع کودهای فسیلی

تهیه و بسته بندی تخم انواع گلها

تاکسی درمی پرندگان و حیوانات و آبزیان

بسته بندی تخم مرغ بومی

 

هـ – فعالیت های تولیدی (صنعت)

هـ -۱- صنایع نساجی ، پوشاک و سراجی ( مشروط به عدم استفاده از چرخ صنعتی )

طراحی و دوخت لباس

خیاطی لباس عروس

شلواز دوز

راسته دوز

نازک دوز مردانه

ضخیم دوز مردانه

نازک دوز زنانه

بچه گانه دوز

پیراهن دوزمردانه و شومیزه زنانه

بافندگی

ملحفه دوزی

پرده دوزی

تولید رومیزی

بافت های ترکیبی

 

هـ -۲- صنایع غذایی

نبات پزی

شیرینی پزی سنتی

تهیه شکلات

 

هـ – ۳ –  سایر ( بخش صنعت)

مونتاژ اسباب بازی و لوازم پرورش فکری کودکان

مکرومه بافی

کیف سازی

کوبلن دوزی

عروسک دوزی

ساخت جعبه های فانتزی

طناب بافی

گلسازی

ساخت میوه های خمیر چینی

مهر سازی

قاب سازی

توپ دوزی پارچه ای

توپ دوزی چرمی

جلد سازی

نقاشی روی چوب

· تابلو ساز تزئینی

 

و – کسب و کارهای با گرایش فناوری اطلاعات

آموزشهای مجازی

برنامه نویسی

خدمات ترجمه، تایپ، حروفچینی

طراح شبکه های ارتباطی

تجارت الکترونیک (تبلیغ  و فروش کالا و خدمات بصورت مجازی )

طراح مولتی مدیا (تولید کننده چند رسانه ای)

ساخت نقاشی های متحرک (انیمیشن )

طراح صفحات وب

طراح لباس و کفش

طراح داخلی ساختمان و دکوراسیون

خدمات حسابداری

گرافیست(طراح بانر)

طراح سازه های ساختمانی

نقاشی و مصور سازی کتاب کودک

طراحی کتب تصویری

مشاوره اینترنتی ، تلفنی ، SMS,MMS با موضوعات (تغذیه ، روانشناسی ، پرستاری ، پزشکی ، بهداشت )

تهیه نرم افزارهای کامپیوتری

طراحی و تهیه مجلات وروزنامه های دیجیتال

جمع آوری اطلاعات در زمینه های مختلف و مورد تقاضا

فروش کتاب و تولیدات فرهنگی دست دوم

 

ز –  خدمات(فعالیت های فرهنگی ، هنری)

نقاشی

خطاطی

ویراستاری

نویسندگی ( داستان – شعر – فیلمنامه – نمایشنامه – آموزشی و … )

برجسته نویسی با خمیر و رنگ

تصویر گری کتاب کودک

 

– تائید رشته های شغلی ردیف ج ، د ، هـ – ۲ مشروط به  تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد.